Wie zijn Ecolegis

Hans Spaermon 

LinkedIn

Hans Spaermon

Hans Spaermon is de oprichter en directeur van Ecolegis. Hij is geboren op 20 april 1963 te Utrecht en in 1989 afgestudeerd als Fiscaal Jurist aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf 1990 was hij werkzaam bij VB Belastingadviseurs als coördinator Vaktechniek. In 1995 is hij zich daar gaan verdiepen in de Wet belastingen op milieugrondslag. In de beginjaren lag zijn focus met name op de afvalstoffenbelasting en de energiebelasting en tegenwoordig omvat dat ook de CO2 heffingen. Bij Deloitte heeft hij in 1998 de Adviesgroep Milieubelastingen opgericht en geleid. In september 2006 is hij als zelfstandig ondernemer gestart met Ecolegis als advieskantoor voor milieubelastingen. Hans heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Hij is vaste commentator voor de rubriek milieubelastingen bij het fiscale vakblad Vakstudie Nieuws en verzorgt daarnaast het commentaar bij de milieubelastingen voor de digitale Kluweruitgave Milieurecht Totaal. Hij is mede auteur van de boeken Milieu en Fiscus en Lokale belastingen en milieuheffingen. 

 

Peter Trouwborst

LinkedIn

Peter Trouwborst

Peter Trouwborst (4-2-1970) is in 1995 afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Universiteit Leiden. Sindsdien werkt hij als belastingadviseur. Vanaf 1999 heeft hij bij KPMG Meijburg & Co de praktijk van de milieubelastingen opgebouwd. Daar ontwikkelde hij zich tot specialist, in het bijzonder op het gebied van de energiebelasting. In die hoedanigheid werd hij in 2003 door Ernst & Young gevraagd om de energiebelastingpraktijk op zich te nemen. In 2007 heeft hij zijn eigen bedrijf opgericht: EBEKA Energiebelasting Kennis- en Adviescentrum.

Vanaf 2011 is Peter aan Ecolegis verbonden. Sindsdien heeft hij zich, naast zijn voortdurende specialisatie in de energiebelasting, tevens ontwikkeld tot specialist op het gebied van de afvalstoffenbelasting (inclusief de exportheffing).

Naast zijn advieswerkzaamheden verzorgt Peter bij Ecolegis de vaktechnische nieuwsvergaring op het gebied van de milieubelastingen, de andere wet- en regelgeving die daarbij relevant is (zoals de Wet WOZ, de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet) en diverse Europese Richtlijnen en Verordeningen (waaronder de Richtlijn energiebelastingen en de EVOA).